AKTAB – nominerad till Årets Företagare i Sölvesborg 2017

För ett vackrare Sölvesborg.

Det är entreprenörernas bästa tider i tillväxt och byggrusch. Miljonprogrammet har resulterat i att många hus från 60-talet fått nya balkonger och fasader. Inte minst med hjälp av AKTAB som är nischade inom området. Så vad gör då företaget AKTAB så unikt att det bör uppmärksammas i Sölvesborg?

Vad är AKTAB och vad betyder namnet?

Som så många andra bygg- och entreprenadföretag består ofta namnet av bokstäver eller förkortningar. Även AKTAB som egentligen är en förkortning av Anders Kämpe Totalentreprenad AB. För bakom varje lyckat entreprenadföretag står alltid en driven entreprenör.

Aktad har varit verksamma i ca 20 år och deras kunder är bland annat Karlshamnsbostäder, Skanska, NCC, Peab mfl. De senaste åren har företaget AKTAB totalrenoverad några av Sölvesborgs äldsta hus på gammalt vis. Dessa hus ägs idag av sep fastighetsolag – JAP Fastighets AB som i sin tur ägs av Anders Kämpe som vill renodla sina verksamheter separat.

Vad är det som driver dig Anders?

– Att uppnå de målsättningar vi satt, att få se resultatet på ett färdigställt projekt, att få människor som är involverade i ett projekt att jobba med samma mål, berättar Anders när vi når honom via telefon. Självklart måste företag arbeta med lönsamhet och tjäna pengar men på senare år så är det andra händelser som fått mig att utveckla mitt företagandet. Mycket handlar det om hjärtat i Sölvesborg och att få vara med att utveckla staden. Att ta vara på den atomsfär som finns här och föra vidare till nya generationer. Att skapa något varaktigt och hållbart som gör att människor blir glada och stolta över att bo och leva här.

Hur har ni gjort Sölvesborg vackrare?

Vi satsar all vår energi för att ta vara på de gamla hus som finns och så fort något blir till salu försöker vi vara med. Denna typ av renovering är inte speciellt ekonomiska och kommer inte betala sig på många, många, många år. Men det är värt allt, berättar Anders. Speciellt när människor kommer fram och verkligen tackar en för att vi har gjort Sölvesborg vackrare.

– Just nu planerar vi en stor nybyggnation i innerstaden vid Biblioteket där vi tänker bygga moderna hus med hiss för målgruppen 50+. Det är ont om lägenheter i Sölvesborg och därför satsar vi så fort vi hinner trots att vi bara är mellan 10-15 anställda.

Och Anders avslutar med att anledningen till att han tror att han är framgångsrik är just hans medarbetare.

– Utan dem hade jag inte varit där jag är idag!

Läs mer om AKTAB – www.aktab.nu

De tre nominerade företagen presenteras på Sölvesborgsgalan den 17 mars i Slottslängorna. En av dem utses till Årets Företagare i Sölvesborg och går vidare till regionfinalen i Blekinge för att tävla om en plats på Sverigenivå i Stockholm i september.