Hälleviks Camping – nominerad till Årets Företagare i Sölvesborg 2017

Sommar hela året i Sölvesborg?

Vi är många som har härliga minnen från Hällevik med omnejd. Sommarbarn såväl som urbefolkningen – har alla något från hjärtat att berätta från förr. Hällevik är ett varumärke som byggts av människors sommarupplevelser genom tiderna. Många med anknytning till Hälleviks Camping. Från att ha varit en kommunal företeelse till privat regi har campingen utvecklats sakta men säkert. Från en boendemöjlighet till ett koncept som samlar människor från hela Sverige och omvärlden – året runt.

Vad är det då som driver ägarna att investera och satsa på Sölvesborg?

– Ingen dag är sig lik. Det finns inga oväntade äventyr utan bara spännande utmaningar att lösa, säger Christer Jönsson som tillsammans med Torbjörn Håkansson äger och driver Hälleviks Camping sedan 2003 då de köpte anläggningen av kommunen.

I vårt samtal med Christer framkommer också att vikten av att få bestämma själv hur mycket man ska satsa vad gäller arbetstimmar och engagemang. Att se utveckling är även det en viktig faktor i företagandet. Liksom nätverkande med andra människor som ger många nya insikter. Christer Jönsson och Torbjörn Håkansson är klasskompisar sedan folkskolehögtiden och startade sin karriär som fritidsledare på Sölvesborgs kommun. Nu är de nominerade till Årets Företagare i Sölvesborg 2017.

– Efter 30 års kämpande i näringslivet är det fantastiskt roligt att bli uppmärksammade, säger Christer som är mycket stolt över nomineringen.

Ni har en fantastisk stark och stabil utveckling, varför går det så bra för er?

– Vi skyndar långsamt och tänker ekonomiskt, berättar Christer. Våra gäster har ökat konstant som helhet. Ju fler gäster vi har desto lägre blir de fasta kostnaderna per gäst. Så det handlar mycket om att vi har full beläggning. De senaste åren har vi investerat och byggt ut så att anläggningen nu är dubbelt så stor. Och vi kommer fortsätta.

Sveriges mest öppna camping?

Christer berättar att de har boende året runt och tror mycket på att folk idag har mer flexibla arbetsperioder och ledigheter. Olika jobb och säsonger. På frågan kring varför människor vill bo och leva på Hälleviks Camping året runt menar Christer handlar om den ”genuina” upplevelsen som finns kvar i Hällevik. De pittoreska miljöerna, havet, naturen och människorna!

– Människor berättar ofta för mig att de älskar lugnet och att det är skönt att slippa det kommersiella ”turist-köret”, säger Christer. Och de bygger vi vidare på!

Vi på företagarna gratulerar Hälleviks Camping med Christer och Torbjörn för deras insats att föra vidare den ”genuina Hälleviks-känslan” via Sveriges mest öppna camping. En sommarupplevelse året runt!

Läs mer om Hälleviks Camping på www.hallevikscamping.se

De tre nominerade företagen presenteras på Sölvesborgsgalan den 17 mars i Slottslängorna. En av dem utses till Årets Företagare i Sölvesborg och går vidare till regionfinalen i Blekinge för att tävla om en plats på Sverigenivå i Stockholm i september.