SÄLJFAST – nominerad till Årets Företagare i Sölvesborg 2017

Från Frank-rike till Franke-borg!

Första intrycket när man hör alla berättelser om Frank Arnessons fantastiska framfart i Olofström, Kristianstad och nu Sölvesborg är att han måste vara en riktig supermänniska. En man med pengar och makt vars ord är får hela Sverige att se möjligheter i småstäder som exempelvis Sölvesborg. Men är det hela sanningen?

Vad är Säljfast för ett företag?

– Vi driver ett fastighetsbolag, säger Frank Arnesson. Köper och förädlar. Mest kommersiella lokaler som vi hyr ut. Vi projektutvecklar genom att våga gå in i mindre orter och få större rikstäckande kedjor att etablera sig. Säljfast har genom åren köpt upp fastigheter med nedlagda affärsrörelser som ingen tror på. Gjort en analys och rustat upp lokalerna alt byggt nytt för att sedan hyra ut dem som möjliga  nyetableringar. Med kreativa insatser skapar man framtidstro som ofta fått människor att tro på det omöjliga. Effekterna är tillväxt både i arbetstillfällen och skatteintäkter på orten. En ökad välfärd helt enkel!

– Inget är omöjligt om man är kreativ, har en bra affärsidé, finansiering och genomför på rätt sätt berättar Frank. Vi köpte fastigheterna av Ahlberg Bil i Sölvesborg och har med nya kedjor fördubblat handel många gånger om sedan vi etablerade Bruger King, Dollarstores, Jysk, Jem&Fix och detta har även påverkat Elon mycket positivt.

Hur lyckas du med allt Frank och vad driver dig?

– Först var det väl att jobba för pengar så man kunde köpa en moped. Sen ville man ha en bil. Hus och andra materiella ting. I dag är det själva jobbet. Det är väldigt inspirerande. Måndagar är det roligaste på hela veckan! Självklart har det varit jag som syns överallt som VD utåt. Men jag vill påstå att min familj är lika delaktiga som jag. Faktum är att idag bestämmer inte jag så mycket själv. Men sanningen är att jag och min fru Christina arbetat nära varandra sedan 93-94 och byggt upp vårt Frankeborg tillsammans och de senaste åren. Att ha en familj som är ”med” är en förutsättning för att lyckas!

– Min drivkraft har alltid funnits där. Jag har arbetat i textilbranschen och rest runt hela världen medan Kristina fick ta hand om ca 60-talet anställda på företaget. Vi är lika drivna allihopa. Med tiden flyttades textilindustrin till Baltikum och vi gav oss in i fastighetsbranschen. Mattias, vår son är idag högt utbildad inom fastighetsbranschen och det har utvecklat oss alla enormt på alla våningsplan. Vi är entreprenörer allihop!

Men varför tror du på Sölvesborg – är det inte lättare att driva business i Malmö?

– Olofströms utveckling skapade en självkänsla och en tro. Människor började prata om Olofström som Frank-rike. Vi fick vi smak för nya projekt och spännande idéer, berättar Frank. I Malmö är du ”nobody” om du inte är kompis med Percy Nilsson. Det är mycket bättre att skapa något här – där folk uppskattar det man gör och kommer fram och visar sin tacksamhet och glädje! Det är mer värt än pengar!

Värt att notera är att Säljsfast växt kraftigt på 10 år. Från 2008 hade man hyresintäkter på 2,8 miljoner och idag omsätter man 43 miljoner om året.

Läs mer om SÄLJFAST – www.saljfast.se

De tre nominerade företagen presenteras på Sölvesborgsgalan den 17 mars i Slottslängorna. En av dem utses till Årets Företagare i Sölvesborg och går vidare till regionfinalen i Blekinge för att tävla om en plats på Sverigenivå i Stockholm i september.